SENESTE NYT KONCERTER
?
HVEM ER VI?
Rie
?
HISTORIE HVEM ER VI? AUDIO VIDEO - og texter ! HVA SIR FOLK ? DmD-SHOP

[Bolvig] [Stanley] [Klaus K.] [Steffen] [Jazzy H.][Ida]
[Philippa]

HVEM ER VI?

Rie Rasmussen - alias Fine Gamle Fru Rasmussen - født 1. marts 1966 - 168 cm - 60 kg (ca.), sko-str. 37. 

=====================================================================================================

OBS - vores skønne sangerinde har forladt os efter 26 år i DmD ...! Heldigvis fandt vi Ida!

I januar 2020 - kort før vores årlige tourne - fik vi en styg overraskelse: Ved et bandmøde fortalte Rie, at nu ville hun lave sit eget, og hun ville ikke være med i DmD længere - den forestående tour skulle være hendes afskedstour. Vi fik et chok! Efter 26 år med Rie. Hvad skulle vi gøre uden hende? Utroligt nok holdt Vorherre hånden over DmD - straks efter hendes meddelelse kastede han corona-nedlukninger ud over hele kloden, så vi ikke kunne spille hendes afskedstour. Vi udsatte touren fire gange pga corona-restriktioner - men så gik den heller ikke længere. Da vi endelig kunne gennemføre touren i foråret 2022, opstod der turbulens i bandet pga negativ medieomtale, så vi besluttede at holde pause, og Rie besluttede at stoppe i DmD uden afskedstour. Det var aftalt, at hun ventede med at offentliggøre sin beslutning, indtil vi havde fundet hendes afløser. Det blev som bekendt Ida.

Vi takker Rie for hendes store indsats og loyalitet igennem alle årene, og for alt det, hun har givet DmD og vores fans med sit enorme talent. Vi ønsker Rie alt godt fremover, og vi er sikre på, at hun vil klare sig godt. Hun har lovet os, at hun vil komme og høre DmD spille med Ida, og at hun ikke vil sige nej, hvis vi spørger hende, om hun vil komme på scenen og synge en DmD-sang med Ida ... det bliver stort! :)

====================================================================

Når Rie skal indsynge en sang i et studie, kan hun - i modsætning til mange andre sangerinder - som regel gøre det i first take. Når det alligevel altid tager lang tid at indsynge en sang for Rie, er det fordi hun har en meget lille blære, hvilket betyder, at hun skal tisse hver gang hun har sunget én linie. Men det generer ikke os andre - vi har jo så mange andre aktiviteter at tage os til, når vi er i studiet, som Rie ikke er så interesseret i f.eks. tipning, aktie-spekulation og gennemgang af avisernes dødsannoncer - plus selvfølgelig ishockeyresultaterne & listen over dagens tvangsauktioner.

Når Rie så er færdig med at indsynge en sang, synes vi alle, at nu lyder det endelig som en rigtig sang, og at Rie endnu engang har reddet en halvkedelig melodi fra at blive fyret fra pladen. Og så er vi alle glade

Rie kom med i Danser med Drenge, fordi hendes ven, Charlie Jensen - en lydtekniker fra Århus - havde anbefalet hende at sende et demobånd over til SONY. Derfor: Tak til Charlie. 


Rie har skrevet lidt om sig selv:

"Jeg voksede op og gik i skole i Gladsaxe og flyttede med familien til Virum, mens min storesøster og jeg gik i gymnasiet (Lyngby Statsskole).

Her startede min musikalske karriere. Efter at have optrådt sporadisk i div. skolekoncerter og teaterstykker i folkeskolen, havde jeg fået smag for at synge og spille. Et par veninder spurgte mig, om jeg ville være med til at optræde til skolens forårskoncert. Vi valgte et par Anne Linnet-numre og optrådte med dem ved hjælp af et par drenge fra klassen. Det gik strålende, og der blev siden ikke afholdt et eneste musik-arrangement på skolen, uden at undertegnede var fast inventar på og omkring scenen. Ved den sidste koncert inden jeg blev student, debuterede jeg med egne numre, og var herefter fast besluttet på at lave mit eget orkester.

Jeg dannede Rie-Band i 1985 med en god ven, trommeslager Henning Neerskov. Rie-Band spillede intensivt i 2-3 år, og var en slags læretid for alle i orkesteret. I Rie-Band spillede også to tvillinger, Kurt og John Poulsen, som senere skulle vise sig at være de to vigtigste mennesker i mit private og musikalske liv. Sammen med dem og deres bror dannede vi orkesteret Venus. Vi havde store ambitioner, arbejdede hårdt og fik da også lavet et par singler, men vi fik aldrig rigtig hul igennem, så efter 4 år opløste vi orkesteret og besluttede at prøve lykken hver for sig.

Efter et stykke tid med søgen og leden ville skæbnen at vi næsten alle kom videre i spændende projekter. Jeg kom med i den fantastiske og utrolige (hø-hø) orkester Danser med Drenge, og Kurt & John spiller nu med Michael Falch.

I mellemtiden havde jeg taget uddannelse som teknisk assistent og fik efter eksamen job som edb-medarbejder. Jeg arbejdede om dagen og spillede musik og aftenen og natten - men da jeg i 1994 kom med i Danser med Drenge så jeg det nødvendigt at sige mit job op. Siden er tiden gået med orkesteret - pladeindspilninger, koncerter og andre musikalske og personlige udfordringer."

Til Top