SENESTE NYT KONCERTER
Anmeldelser
Som regel er vi glade
KØB DEN HER:
- CDskiven.dk
- CDon
- DmD-shop
HISTORIE HVEM ER VI? AUDIO VIDEO - og texter ! HVA SIR FOLK ? DmD-SHOP

Tilmeld dig nyhedsbrev
HØR albummet
Sidste nyt om albummet
Publikums anmeldelser

"ET MESTERVÆRK ..." - (5 stjerner ud af 5) - af Pia Brandt Pedersen, rockscenen.dk-  8. okt. 2003
De havde egentlig besluttet ikke at lave flere albums, men i stedet at fungere som 100 % live-orkester. Men den kæmpe succes, koncerterne bragte med sig, gav dem mod på endnu et nyt album: "Som Regel Er Vi Glade".

Danser med Drenge sendte for nylig dette festlige udspil på gaden, utvivlsomt til stor glæde for især deres trofaste og vedhængende fanskare, som efterhånden har vokset sig både stor og stærk. Men også nye tilhængere kan hoppe med På vognen fra og med dette nye album, der på én gang skiller tiden fra før og nu, og samtidig klinger så dejlig velkendt af den altid glade stemning, der altid hviler over Danser med Drenge - såvel på livescenerne som på cd'erne.

"Som Regel Er Vi Glade" har det hele: Kærlighed, feststemning, deprimerende stunder og så lige en ekstra gang "glad-i-låget-attitude", som passer så godt til det hyggelige orkester. 10 numre, størstedelen skrevet af kapelmester Klaus Kjellerup, men alle fremført af én af landets absolut fornemste sangerinder, Rie Rasmussen. Stor stemme i lille menneske - imponerende flot!

Både Danser med Drenge og deres nye album henvender sig i højeste grad til det helt, store brede publikum - alle kan utvivlsomt finde en lille del af sig selv i blot et enkelt nummer, og dét er selvfølgelig en kæmpe fordel - men det er sandelig også unikt, og dét alene gør både gruppen og albummet til et femstjernet mesterværk!


"IKKE TIL AT STÅ FOR ..."(4 stjerner ud af 5)  - af Ove Nørhave, Nordjyske Tidende - 28. okt. 2003
10 sange om at have modet og lysten, men også kraften til at rejse sig i fuld højde efter at have været nede og vende. Om at tro på sig selv, ikke finde sig i hvad som helst fra hvem som helst, og om at rumme mere end man måske selv tror. Alt i alt: Optimisme nok til det næste lange stykke tid.

Sådan er det første album i seks år fra reggae/pop projektet Danser med Drenge ... Siden 2001 er det gået særlig godt live. Båret af uforfalsk optur synger Rie Rasmussen, Onkel Stanley, Onkel Tjelly, og alle de andre - nye, stærkt humørspredende sange i den kendte, ofte lunt luntende reggae-stil med dybe rødder i 80-ernes Tøsedrengene.

Det var ikke til at holde ud, hvis det kun var "Tøsedrengene forklædt som voksen" - men DmD, som de også kalder sig, er kommet videre. Har fået endnu flere nuancer med i melodierne - og større dybde i texterne om netop at blive voksne og måske ikke klogere, men mere i tvivl. Om nedturen, der hærder. Og om at stole mere på sig selv og mindre på tvivlsomme rådgivere. På én gang personlige og almene texter.

Musikalsk er plade som et langt skøjteløb i blødt smør. Velsmurt nyde/lytte-pop et sted mellem reggae og Højskolesangbogen. Den smukke "Tag godt imod ham" - stærkt sunget af en herligt hæs og inderlig Rie Rasmussen, er slet ikke til at stå for. Heller ikke den heftigt salsa-stampende "En dejlig morgen".

Og så går DmD endda for at være endnu bedre live. Det må komme an på en prøve!


"VELKOMMEN TILBAGE ..."- af Uffe Normand, Århus Stiftstidende - 22. okt. 2003
Her er 10 nye sange, der som fællesnævner på textsiden har stor optimisme. På musiksiden står den på spilleglæde og iørefaldende popsange på en baggrund af let regaae og latin (...)

Velkommen tilbage på CD - det er altid vedkommende at høre om, hvordan humør og optimisme kan vende en situation fra krise til fremgang.


"ALLE PENGENE VÆRD ..." - (4 stjerner ud af 6) - af Immer, Odense Online  - 6. okt. 2003
"Som regel er vi glade..." hedder albummet. Og dem, som holder af Danser med Drenge, vil fortsætte: .. og det er vi fortsat. Albummet skuffer på ingen måde. Klaus Kjellerup har på sædvanlig vis skruet en masse iørefaldende melodier sammen. 

Gennem sommeren har vi masser af gange kunnet høre Hey mr. Spåmand i radioen. I øjeblikket er det Nu kan det kun gå fremad, som spilles heftigt. Af andre spændende numre på albummet, kan nævnes kvikke "Hey Søster" og "Se ind i spejlet".

Danser med Drenge har altid leveret sange med tekster med mening. Hvem husker ikke "Rejs dig op og kom videre", "Hvorlænge vil du ydmyge dig?", "Kolde hjerter" osv. - På det nye album er det sangen: "Se ind i spejlet", som har en meget eftertænksom tekst. Sangen handler om at være glad for sig selv. Ikke selvglad. Men at holde af sig selv. Og sangen: "Hvor var vi bare kloge" handler om nogle mennesker som ser tilbage på teenagetiden. Om perioden i ens liv, hvor man tror man kan og ved alt.

Albummet er alle pengene værd. Der er glade sange, stille sange og sange med tekster, som får dig til at tænke over livet. På en positiv måde.


"GOD GEDIGEN DANSK POP ..."   - (4 stjerner ud af 6) - af XXX, Skive Folkeblad  - 4. okt. 2003
OBS: - På grund af en dom i en retssag er vi blevet tvunget til at nedtage et 8-liniers citat af en anmeldelse fra Skive Folkeblad og betale 1200 kroner til journalisten, som følte sig krænket over at være blevet citeret her. Læs sagens baggrund

"EN HELSTØBT PLADE ..."   - af J. Sørensen, Helsingør Dagblad  - 11. okt. 2003
DmD udfylder ikke bare huller, men skaber deres egen niche - pladen understreger, at der stadig er marked for den slags popmusik. Gedigen kvalitet i de fleste melodier - og mere end lirum larum i texterne - det står noget! En god lyd og en god sang. De lyder stort set glade hele tiden, og ikke kun engang imellem, som de ironiserer lidt over.

Det er simpelthen en helstøbt plade med sit eget ukomplicerede, poppede univers, og med lidt mere gods i end bare lige ... forskellen på DmD og de til lejligheden fabrikerede bands er nemlig, at DmD er ægte, levende og med en baggrund. Sådan er dét bare.


"MAN BLIVER BLÆST VÆK  ..."   - af Sarah Kyndesen, DmD-support Nyt  - 22. sep. 2003
Hvad kan man egentlig ønske sig mere? At købe den længe ventede CD fra éns yndlingsband, sætte den i afspilleren, lytte til sangene, og så opleve endnu engang, at man bliver blæst væk af beundring over de flotteste texter og de lækreste rytmer. DmD er bedre end nogensinde på "Som regel er vi glade ..." 

Tilmeld dig nyhedsbrev
HØR albummet
LÆS om albummet
Publikums anmeldelser

Til tops