FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:21-04-2009 11:08:09
Afsender:Erik
Email:erik_boklund@hotmail.com
Emne:Kun forkerte klær
Tekst:Hej Klaus - så lykkedes det at svare

Tja, så må jeg jo se at finde en markise, eller noget ander der kan afskærme mig fra de farlige dråber fra oven. Og er det helt galt, må jeg jo så vente. Heldigvis når min rygetrang sjældent højder der gør, at jeg ser mig tvunget til at ryge mine medmennesker op i ansigtet, hvis ikke de vil have det. ;)

Her synes jeg selv, at jeg har en væsentlig, omend banal, pointe: Vis hensyn! Og nej, jeg synes ikke at hensynet skal gå begge veje. Vi kommer med vores smøger og pådutter folk passiv rygning (der muligvis, muligvis ikke er skadeligt, men lækkert er det i hvert fald ikke - kan vi være enige så langt?). Det er ikke ikke-rygerne der kommer og pådutter os sundhed. Selv hvis de gjorde, synes jeg at det ville være noget pudsigt noget at kæmpe imod, men det gør de ikke. Så hensynet går kun én vej, og det er fra os til dem.

Charterturismen har bevist, at det kan lade sig gøre at flyve til Phuket uden at ryge, og så er jeg sikker på, at det også kan lade sig gøre at drikke 3 store fad, uden at man partout skal ryge 10 Kings i processen. De 3 store fad bliver lidt hyggeligere, hvis man også kan ryge samtidig med, men sådan er der jo så meget. Mine egne, helt uvidenskabelige forsøg med emnet har indtil videre vist, at det går fint - og når det ikke gør, er det hver gang lykkedes mig at gå udenfor. :)

Det er muligvis ikke bevist at det er farligt at blive udsat for passiv rygning - men som nævnt ovenfor, er det på den anden side heller ikke særligt fantastisk. Og selvom man ikke har bevist det endnu, er der en lang række undersøgelser, der mere en antyder, at der er hvad man i statistikken kalder en trend, der peger hen imod at der er en sammenhæng mellem passiv rygning og forøget risiko for at pådrage sig en række sygdomme. Faktisk minder problemstillingen en del om CO2-debatten. For det er nemlig heller ikke videnskabeligt bevist, at forøget CO2-udledning har en skadelig effekt på vort klima. Men lad mig så spørge dig, Klaus: Synes du så, at det er fint nok at udlede en masse CO2, siden det nu ikke er bevist at være miljøskadeligt? ;)

Hilsner fra en hensynsfuld ryger
Erik B