FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:07-04-2008 02:36:01
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Jeg synes ...
Tekst:
- dette:

http://www.mymusic.dk/redaktion/artikel.asp?id=2892&vis=5#feed

Jeg har ikke ændret holdning, hvis det er det, du spørger om. Jeg synes stadig ikke man skal give publikum indtryk af at musik er gratis - det indtryk får de måske heller ikke af "Play", men alligevel ... og jeg er ligesom du modstander af drm, så længe man ikke frit kan lægge sin musik ned på sin egen hardware.

Min drømmescenarie er, at alt musik kan købes i et pris-fleksibelt konkurrence betonet shop-miljø - som åbne formater a la mp3 m. watermark - som albums eller enkelttracks - med to klik: 1. Vælg - 2. Købt. Og nix weiter. Dette kan lade sig gøre på iTunes, så det må kunne lade sig gøre alle andre steder også - uden at man skal rode med kortet hvergang.

Jeg synes vores kloge kolleger i pladebranchen skulle have fået TDC til at lave et system, sådan at kunderne blev bon'et for musik over deres telefonregning.

Jeg synes også publikum skulle have lejlighed til at lytte til mere end 30 sek. før beslutning om køb. Undertiden når man jo slet ikke at få indtryk af en sang ... endvidere ville det være en god ide at copy'e iTunes' "Gift that music" - send til en ven imod betaling.

Men det er desværre lykkedes dig og dine ligesindede at overbevise store dele af pladebranchen - inkl. koda - om at fremtiden er "musik som vand". Jeg tror stadig ikke på det - jeg synes det er van(d)vid - men bliver det (imod min forventning) en realitet, står vi formentlig af ...

Jeg er som du ved stærk modstander af systemer, hvor andre end kunderne skal bestemme hvilken musik der kan få lov til at komme ud af "vandhanen". Jeg er ikke interesseret i at virke i en branche, der ikke er fri - med kunstnere, der ikke er enkeltindivider, men "genrer".

Publikum er heller ikke interesserede i dette. De er interesserede i det unikke. Heldigvis. Publikum og jeg er enige :-)

Klaus K.