FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:18-02-2008 00:30:54
Afsender:Ole Husgaard
Email:osh@sparre.dk
Emne:Sagen mod The Pirate Bay
Tekst:"Men ulig det, så er det nok mere fornuftig hvis IFPI kørte en sag mod ThePiratBay i stedet for at lave alle mulige andre tiltag mod ISP’erne."

Jamen det gør de jo også. Denne sag har politiet i Sverige undersøgt i over 20 måneder. Det interessante er, at IFPI DK startede sagen mod TPB netop da tiltalen mod folkene bag TPB blev offentliggjort. Af tiltalen kan man se, at anklagemyndigheden står med en meget svag sag: Bl.a. kan man se, at man har opgivet at tiltale folkene bag TPB for brud på ophavsretten.

Tiltalen kan læses her: http://www.idg.se/polopoly_fs/1.143041!stamningsansokanpb.pdf

"Det bliver spændende at følge denne sag, den ender sandsynligvis foran en EU-domstol, hvor det bliver et spørgsmål om den danske variant af infosec bliver undersøgt og bedømt."

Tja, det er jo et faktum, at retten her i landet har valgt at fortolke infosoc anderledes end i alle andre EU-lande.

Men vi må huske på, at dem der bliver ramt af denne sag ikke er part i sagen, og således ikke har haft mulighed for at udtale sig i retten. Tele2 vil helst bare undgå yderligere retsomkostninger, og derfor ender det nok ligesom med Allofmp3-sagen, hvor sagen blev stoppet ved at IFPI betalte Tele2 en pose penge for at undlade at gå videre med sagen.

I øvrigt tror jeg aldrig sagen ville komme så langt som til EU-domstolen. Der er en række væsentlige forskelle mellem både Allofmp3-sagen og TPB-sagen, og så den sag mod TDC, som disse to kendelser baserer sig på, hvor Højesteret dømte TDC til at afbryde forbindelsen for nogle FTP-servere der var hostet af TDC.