FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:28-09-2007 22:40:04
Afsender:ebbe
Email:ebbe$amara.dk
Emne:sommetider
Tekst:Det vil sige efter din mening så skal vi bare finde os i at nogle bare gør som de vil?

sommetider må vi erkende at der er ting, vi må finde os i - som regnvejr, ingen penge og dårlig opførsel.

Der er ikke nogen der har fundet på noget at gøre ved pirateri, illegal distribution eller hvad det nu kaldes i denne uge. Alle de 'gode' ideer jeg har set realiseret til dato har i bedste fald været virkningsløste (fx DRM, hvor kunden, for at få det fulde udbytte af det købte, har været fristet til at skaffe en mindre handikappet fil med samme værk). De værste af tiltagene (såsom download-salg) har været med til både at fjerne omsætning fra musikbranchen og sætte fut i opfattelsen: 'at have er at have brugsret.'

37% af alle handlede cd'er og dvd'er på verdensplan er illegale, så trafikken trives fint, også udenfor internettet. Og læg mærke til at opgørelsen kun omhandler skiver der udveksles for penge.

Men når vi møder regnvejr tager vi regntøj på, bruger paraply eller holder os inde. Når vi ingen penge har handler vi i netto og køber discountudgaver af kun det nødvendigste.
Og når vi får nok af dårlig opførsel skifter vi omgangskreds.

Men når branchen møder piratkopiering, så fortsætter den gladelig med den adfærd der danner grundlag for kopieringen og fortsætter med både at promovere digitale kopier (køb downloads) og selv distribuere digitale kopier (musik på cd).

Kan man godt hvis man vil bruge resurser på det men det er ikke nemt.(kræver en lovindring ja)
det vil være absolut grundlovsstridigt (post, telegraf og telefonhemmeligheden). Langt mere sandsynligt er en egentlig nedlukning af væsentlige dele af internettet.
Sandsynligvis uden at gavne at det gavner kunstnerne.