FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:11-09-2007 13:56:43
Afsender:ebbe
Email:ebbe$amara.dk
Emne:Jeg betaler hvergang...
Tekst:..du har et produkt der er interessant nok - og som jeg kan købe uden at skade dig (jeg betragter trods alt kun cd'er som gammeldags, ikke som direkte skadelige;-)).

Jeg kombinerer lige et par svar.

"Der ligger en stor pool af musik under den illegale private distribution. Alt hvad der er udgivet på cd hidtil. Og det dukker altsammen op på en computer nær dig, uundgåeligt."

Nej, Ebbe - det gør det ikke. Ikke hvis man ikke vil piratkopiere. Det er ret enkelt at være lovlig.


Den ligger der, og den vil sive hele vejen rundt, der findes ikke noget, som kan stoppe den. Heller ikke selv om et flertal vælger at agere så lovligt som muligt.

Jeg agerer lovligt, men jeg har fravalgt at købe musik på de måder, jeg anser for mest farlige for kunstnerne.

ad 4. Min erfaring - som lytter - siger mig at det sjældent at hits er det er album bliver husket på - at hvis det kun er deciderede hits der trækker et album er det glemt inden jul.

Samtidig går vi glip af de sammenhænge kunstnerne har tænkt ind i de albums, der bliver ved med at vende tilbage til spillemaskinen.

Hvis vi skal til at have en ren hitbranche, så er det vi bevæger os fra musik-branche til -industri.

ad 3. Hvis I gav jeres kunder lige så store muligheder for at røvrende jer, som i giver download-forhandlerne, så ville i slet ikke have indtægter tilbage ;-)

ad 2. Det er så nemt at få fat på musik fra vennner, bekendte og tussi andre steder at den ved mindste uopmærsomhed gemmer sig i hjørnerne af din computer. Distribution på digitale medier er så fundamentalt forskellig fra den analoge, at den samme logik ikke lader sig anvende. Sorry.
Og når det kombineres med 'at have er at have ret til at bruge', så cementeres de dårlige vaner hurtigere end du kan sige APG.

ad 1. Når du kigger på cd-distribuerede værker må du også tage i betragtning at de ikke bare kan, men også vil blive brugt som kilde til utilsigtet privat videredistribution.

Derudover er der de klassiske indvendinger mod download-butikkerne. Formatvalg og kvalitet. Håndtering af downloads som lignede de de fysiske produkter (begrænsninger i redownloads, manglende muligheder for at tilgå en musiksamling online og andre misforståelser/bureaukratiske tåbeligheder).