FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Ebbes manipulation
Tekst:
Ebbe - nu vil jeg vise dig, hvordan du manipulerer. Du skriver: "Piratkopiering trives fint, hvad enten der er net til rådighed eller ej."

Nej, Ebbe. Som beskrevet mange gange før: Piratkopiering udenfor nettet er idag ikke noget problem i vores del af verden. Du kan godt nævne nogen u-lande, hvor den er gal og hvor det har betydning for det legale fysiske salg - men ikke her i EU eller i US. Det har ikke længere nogen betydning.

Dette skyldes, at det ikke læn gere sker i stor stil. Det er jo ganske meget nemmere for myndighederne at knalde pirater for fysisk piratkopiering i den fysiske verden - end det er at knalde nogen for net-piratkopiering på nettet. Risikoen for afsløring & fordømmelse er meget større i den fysiske verden.

Af denne grund kan du (hvor gerne du end vil) heller ikke fortsætte din argumentation som du gør:

" ... Så at forestille sig at en enkelt hjemmeside-spærring skulle kunne ændre noget er i bedste fald dybt naivt."

Dette har du muligvis ret i isoleret set - men dette skyldes IKKE piratkopieringen udenfor nettet, da den idag i praksis er ikke-eksisterende her i vores del af verden.

Skulle vi ikke nu prøve at holde den fysiske piratkopiering udenfor? Jeg ved godt at emnet for dette forum er "CD-kopiering & MP3" - men alligevel:

Så længe du bliver ved med at bringe fysisk piratkopiering ind i billedet, når vi diskuterer fildeling, så manipulerer du jo ... for dit argument indeholder jo kun dette:

Eftersom det ikke kan lade sig gøre at fjerne A (fysisk piratkopiering) - nytter det heller ikke at gøre noget ved B (fildeling).

Men det er en falsk argumentaion, Ebbe - for der er ingen af os, der er interesserede i at "fjerne" noget, der hverken kan fjernes 100% eller er så småt og dermed så ligegyldigt, at det ikke har nogen betydning.

Derimod har vi (kunstnere og selskaber) en uhyre stor interesse i at få bragt fildelingen under kontrol - af den simple grund, at fildeling blokerer for udviklingen af det legale ikke-fysiske marked.

Det er for mange mennesker med kløe i tegnebogen uhyre svært at få kortet frem og betale selv ganske små beløb for musik, så længe de med 3 klik i den modsatte retning kan få den samme musik gratis. Den blotte bevidsthed om at det kan lade sig gøre er nok ... sådan er mennesker altså.

Det er derimod ikke nogen option for de fleste mennesker at gå over til naboen og bede ham lave en CD-kopi til sig - sådan gør folk ikke ... formentlig fordi de risikerer social fordømmelse i den fysiske verden. Det er sværere at bryde love & konventioner, når andre kigger på.

Dette er kernen i hele PirateBay-sagen set ud fra kunstneres og selskabers synspunkt. Kunne vi prøve at holde fokus på dette? Og så glemme den fysiske kopiering, så længe den ikke er noget problem. Det ville være rigtig skønt.

Der er næppe noget så enerverende, som når yngre diskussionslystne vathoveder konstant bringer ligegyligheder uden relevans ind i en ellers spændende diskussion - som fx. de tidligere indlæg om "små gif-filer" i tråden nedenunder. Ikke bare ødelægger det ethvert fokus - det bringer også indholdet ned på et kunstigt & studentikost niveau.

Det burde du være ude over nu, Ebbe ;-)

Klaus K.

PS - dit citat: "som OH også påpeger det, så ser mange (41%) ophavsret-lovgivningen som en væsentlig del af problemet."

Nej, Ebbe. De 41% mener at lovgivningen er "utidssvarende" - ikke andet. Ikke noget med "problem" - og ikke noget med "en væsentlig del af problemet" - blot "utidssvarende".

Du er jo ikke journalist vel? So please don't behave like one ;-)Dit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum