FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Den er helt gal, kammerat
Tekst:
Jeg er ked af at sige det ligeud, men du aner intet om dette.

Grafikere er organiserede på fuldstændig samme måde som musikere og en hvilken som helst anden kunstnergruppe. Grafikere er ikke små - og musikere har ikke "oceaner af penge" - det er et vanvittigt udsagn.

Det er ikke relevant for sagen, vi debatterer - og det sænker din troværdighed 200%, at du bringer sådan noget frem, idet man jo fristes til at tro, at du selv tror på det - og som en følge af dette anser dig for berettiget til at piratkopiere "rige" musikere ...

For det første er det ikke tilladt at sjæle - hverken fra fattig eller rig.

For det andet kan enhver tosse (og åbenbart også dig?) bilde sig selv ind, at andre mennesker er rigere end de selv er, og dermed legitimere forbrydelser imod dem. "Ja - jeg bankede manden ned, og tog hans penge, hr. betjent. Men det var OK, for han er rigere end jeg er" ... ser du ikke hvor hult det udsagn er?

For det tredie er musikbranchen - af alle kunstneriske brancher i DK, du kan nævne - nok den eneste branche, der med nogenlunde ren samvittighed kan sige, at den er fri. Ikke 100% fri længere desværre, men alligevel. Fri for at have sugerøret i statskassen, som de fleste øvrige brancher har - filmbranche - teaterbranche - mediebranche (som er dér de grafiske designere er organiserede) er alle sovsede godt ind i statsstøtte, mens musikbranchen stadig er relativt fri.

Tro ikke jeg ønsker, at vores branche skal have sugerøret længere ned i statskassen, som de andre - bestemt ikke. Jeg er tværtimod tilhænger at, at folk skal betale for varerne frivilligt (ikke over skattebilleten). Dette er det mest demokratiske system - at man betaler for det man bruger - og ikke for det man ikke bruger.

Men det system kræver så også, at folk betaler for det musik de bruger - og ikke kommer med dødssyge undskyldninger for at slippe for at betale - som fx. den om at musikerne er "rige nok" til, at det er OK at rippe dem uden betaling. Det er for latterligt ...

Og så tilbage til sagen: Forskellen på PirateBay og den gif-fil du omtaler er, at PirateBay tilgængeliggør materiale imod rettighedshavernes vilje - imens gif-filen er lagt ud med rettighedshaverens vilje.

Déri ligger forskellen.

KKDit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum