FORUM
- diskussioner, afstemninger mm ...
DmD-SHOP

Se også vores forum om emnet: Kopiering
MUSIK KOPIERING - HVAD SIGER DE DANSKE MUSIKERE ?

Stop kopieringen - før musikken dør ...

Vi har bedt en samling etablerede danske musikere om at give deres mening om pirat-kopiering, P2P, CD-kopiering & MP3. Vi uploader dem efterhånden som vi modtager dem. Se dem herunder:


Se de udenlandske musikeres holdning til kopiering HER

Jazzy H - rapper (Østkyst Hustlers): "Orkestre eksisterer i bund og grund i kraft af deres publikum; hvis orkestret ikke kan mærke publikummet kan lide dets plader, er der nok ikke et publikum - og hvem tager på en turne og spiller for et publikum, der nok ikke er der?" - se udtalelse fra BT med Jazzy. 

Morten Remar – musiker og producer: ”En journalist sagde engang til mig at kopieringen var musikbranchens egen skyld og udviklingen af internettet havde skabt et behov som branchen ikke havde været dygtige nok til af være på forkant med!?? Jeg har pludselig også fået et behov - for en Ferrari Modena 360. Jeg tror sgu’ lige jeg smutter forbi Ferrari-forhandleren i Rødovre i åbningstiden og henter en - han kan jo bare lade være med at udstille dem, det fjols!”

Moussa Diallo - musiker (bl.a. Marquis de Sade): Piratkopiering af musik er et røveri mod musikernes levebrød. Det vil være ærgerligt for alle at miste musikken i fremtiden. Og vi kan jo ikke alle ende som taxa chauffører vel?

Halfdan E - producer (af bl.a. TV-2 og Dan Turell): "Personligt synes jeg det er ufedt at eje en hjemmebrændt CD, titlen påskrevet med tusch og coveret printet ud på en skide HP-printer. Lidt ligesom at ryge: Man ved, det er en katastrofe for ens kondition og sundhed, men man gør det alligevel. Hvorfor ikke vise man har stil, og simpelthen bare lade være ??"

Jesper Mejlvang - producer & musiker (Danser med Drenge, One-Two): "Hvis ikke folk gider betale for musik, hvem gider så at lave den? Musik er ikke ligefrem et 8-16 job med betalt ferie. Det er ikke alt musik man kan li her i verden, men den musik man hører må man betale for, ellers risikerer man at den snart ikke findes mere." 

Jan Lysdal - producer (af bl.a. Kim Larsen, Jacob Haugaard, Søren Poppe): "PIRATKOPIERING AF MUSIK ER NOGET LORT - MAN BURDE STILLE DE SKYLDIGE OP PAA EEN LANG RÆKKE.....OG SKÆLDE DEM HÆDER OG ÆRE 
FRA. OG BAGEFTER GI' DEM EN GANG BUKSEVAND !!"

Aage Hagen - sangskriver & musiker (Tøsedrengene): "Det er jo paradoksalt, at folk på den ene side er vildt begejstrede for en kunstners musik, og på den anden side gør alt hvad de kan for at fjerne grundlaget for at han kan skabe den selvsamme musik."

Jan Monrad - musiker & komiker (Monrad & Rislund, Totalpetroleum): "Som musiker har du pligt til at aflevere dine egne værker til biblioteket, der helt legalt kan udlåne dem til privat kopiering uden af yde musikerne kompensation af betydning. Det vil vi i sagens natur gerne have lavet om på, for ellers risikerer vi at miste den værdifulde danske musikkultur. Jeg mener - hvem gider bruge en masse energi og penge på at indspille en CD, når den efterfølgende uden videre kan kopieres gratis?" ( - fra DJBFA-nyt, okt. 2002)

Klaus Kjellerup - producer & sangskriver (Danser med Drenge, Tøsedrengene): "Nogen synes at CD'erne er for dyre. Fint. Så lad være med at købe dem. Men ingen har ret til at skaffe musikken alligevel via kopiering uden at betale. Man skal selvfølgelig kunne høre smagsprøver af ny musik - men ingen burde tilegne sig musikken uden samtidig at give noget tilbage til musikerne. Alle bør støtte de kunstnere de ikke kan undvære ved at købe de pågældende kunstneres CD'er."
 
 

SKRIV DIN EGEN MENING - og læs de andres meninger HER

Læs også: Hvad koster det at lave en CD?