FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:13-04-2009 15:38:56
Afsender:ebbe
Email:Din email:
Emne:Hvem der bare havde
Tekst:Jeg skal da gerne indrømme, at jeg sparer mange penge. Hvis jeg var gennemsnitsdansker ville det beløbe sig til 200 kr/år. 500, hvis vi bruger tallene fra før faldet i musiksalget.
Og det er ikke fordi jeg downloader. Jeg er 'bare' holdt op med at købe musik. Jeg har et tv med en musikkanal døgnet rundt, en radio med et tocifret antal ditto. Og et net med tussi og atter tusinder.
Der er indtil flere grunde til, at jeg ikke køber jeres produkter.
Det primære er at de har mangler i forhold til, hvordan jeg gerne vil 'bruge' musik.
Sekundært er den måde, musikbranchen skruer sine kunderettede produkter sammen på, bedre egnet til at skabe piratkopiering end indtægter. Så for ikke at øge virkningerne af jeres selvødelæggende tilgang til markedet, så holder jeg mig helt væk.
Endelig kan jeg ikke med de tiltag, IFPI og co har taget for at fralægge sig eget ansvar. Fremgangsmåden med at begrænse adgangen til øjeblikkets større udvekslingsveje er rent selvmål og vil aldrig gavne jeres rettigheder eller øge indtægterne. Det vil til gengæld uvægerligt føre til mindre retssikkerhed, mindre privatlivets fred og et mindre funktionelt internet, såfremt linjen fastholdes.

Jeg anser kampen mod pirateriet (idm som den er ført hidtil) som et led i samme nypuritanske retning som rygeforbud. Der er ikke noget så ineffektivt som at erstatte godt gammeldags ansvar med forbud og tekniske benspænd.