FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:16-02-2009 12:47:03
Afsender:ebbe
Email:om søndagen
Emne:Desværre
Tekst:Desværre er der ikke noget, der går som IFPI prædiker.

Jeg tror også at det fysiske salg har en del tid tilbage. Det er fortsat det sikreste sted at hente musik til videre distribuering.

Download-salg er en død sild. Også selv om itunes har en vis vækst. Det faktiske fald i fastmediesalget er stadigvæk en god del større end stigningen i download-salget. Og download-salg vil ikke indenfor en overskuelig fremtid kunne erstatte indtægterne fra pladesalg. Jeg skal ikke trætte dig med hvorfor igen.

At droppe DRM vil kun midlertidigt lette en smule på problemerne. Det er selve eksemplar-begrebet, der er det centrale problem.

Så længe der ikke følger en anytime anywhere afspilningsmulighed med et køb, så har download-købet et uoverstigeligt problem. Og selv med sådanne services tilknyttet, så vil download-salget have besvær med at klare sig (læs: at holde piratkopieringen stangen). Både fordi logikken baserer sig på en formulering af ophavsretten, der ikke er egnet til digitaliserede værker og fordi produktet ikke vil indeholde fortrin i forhold til de tjenester, hvor man modtager samme indhold fra andre kunder.

Jeg har prøvet download-køb, og jeg følte mig hensat til modem-dagene. Du skulle bare se, hvad der kan lade sig gøre i et system, der udnytter teknikken.

I lever - og lever fint - af og med koncerter. Men gamle dages indtægter fra musik distribueret til kunderne, det hindrer IFPI's tilgang til problemstillingen effektivt.

Der er sgu ikke noget der kommer til at 'køre fint' i vores levetid, med mindre branchen sadler om......