FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:05-10-2008 10:58:04
Afsender:Mette
Email:mettemusens@hotmail.com
Emne:Svært at være lovlig !!!
Tekst:Som en lovlydig musikkøbende borger (1500 CD'ere og 4-500 numre , købt på bla. 3 od TDC), kom jeg i den situation at jeg skulle reinstallere min PC. Jeg tog en backup af DRM, som de anbefalede - og reinstallerede så.

Så fik jeg en MedialPlayer V9 ned, der ikke kunne afspille DRM beskyttet musik. Kunne ikke køre en install fra MS side, måtte tage en V10 - V10 kan desværre IKKE restore DRM backuper - suk. Dens "løsning": redownload ! WHAT??!?!??!?!

Hvis nogen nogensinde har købt musik på 3.dk, så ville de vide, at det IKKE er en løsning. Jeg genhentede en 20-30 numre - og lod resten være.

Nå, men det hele endte med at min PC fik nye DRM credentials - al det musik jeg LOVLIGT !!! havde købt kunne ikke afspilles mere - og jeg var pissed.

Nu køber jeg igen musik (LOVLIGT), men fjerner DRM beskyttelsen (ULOVLIGT) - men jeg skal ikke om 2 år ud i at skulle redownloade 1000 numre fordi DRM stinker !

Min konklusion: det er for besværligt og sårbart at være 100% lovlig.

Og Nej, jeg har ingen intentioner om at fildele til resten af verden, om ikke at betale for min musik - men hvorfor laver man det ikke nemt at være lovligt ???

Fx at man havde en master key til sin musik - så man også kunne flytte den over på en anden PC, afspille på "whataver"? Og nej, denne key, skulle IKKE være bundet til din XP installation ....

Sure opstød fra
Mette