FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:22-02-2008 04:47:20
Afsender:ebbe
Email:e.dl
Emne:jo mere
Tekst:jeg kigger på den undersøgelse, jo mere bliver jeg overbevist om, at spørgsmålene bevidst er udformet så folk skal tage stilling til noget, de ikke har faglig indsigt i.

Fx er lægmand ikke jurist og har dermed ikke noget relevant grundlag for at svare på, om ophavsretlovgivningen er 'utidssvarende'. De gør det alligevel, ud fra de erfaringer de har i kraft af blandt andet jeres håndtering af denne lovgivning.

Og tilsvarende komplikationer er der omkring de andre spørgsmål, hvilket også kan aflæses i det forhold at 19% siger de kender tpb mens 23% siger de benytter siden (misforholdet kan dog skyldes den ringe beskrivelse af sidens funktionalitet i spørgsmål 1)

Det eneste jeg siger omkring fastmediekopiering er, at der ikke er noget der tyder på at den type pirateri ikke igen kan udvikles til et problem herhjemme, som den var det sidst i 90erne. (der var flere serier af meget velorganiserede pirat-distributioner af software, spil og indimellem musik. En af distributionerne gik under navnet 'frozen'.)

Og de kriminelle miljøer, der kan organisere distributionen både kommercielt og professionelt (det vil fx. ikke være svært at få lavet kopi-cder, af massealbums og kompilationer, der ikke kan skelnes fra originalerne - lidt sværere med specialindpakninger som jeres 'vores bedste')

Diskussioner omkring 'små gif-filer' og svenske computerworld-ledere er ikke altid uden relevans. Som OH påpeger det, så er næste generation af eu regler godt i gang med at indføre en direkte bevisbyrde, så det bliver dit ansvar at kunne bevise at du har adkomst til at bruge det materiale, du anvender på dine hjemmesider. At kunne bevise at du har licens til at anvende den enkelte gif....

Du kan for min skyld gerne fortsat bilde dig selv ind at jeres eneste problem er kundernes påholdenhed. Men sådan ser det ikke ud herfra, I (branchen) taber kunder allevegne af mange grunde. Men der er en meget stor grund til at i ikke vinder nogen, og det er at jeres måde at handle musik på er meget lidt velegnet til netbrug. Download-salg er et 'modem-produkt' og jeres kunder har altså bredbånd. Mantraet er online...

Sov godt
ebbe

NB IFPI tøver stadigvæk med at offentliggøre julesalget, er der mon en ny begmand på vej der?