FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:22-02-2008 02:51:31
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Stram op
Tekst:
Ole - sikke dog noget vrøvl. Jeg må bede dig om at stramme op.

Det blev tilladt at kopiere digitalt til privat brug i juni 2001. Argumentet var, at alle gjorde det alligevel.

"Ja, enhver der læste en ophavsretsligt beskyttet side på internettet i denne periode krænkede ophavsretten."

Nej, Ole ... "En side" på internettet, sat op med det formål at folk skal kunne se på den, er jo ikke "ophavsretsligt beskyttet", sådan at man bryder loven ved at se på den ... det er noget pjat. Og så fortsætter du:

"Når folk på denne måde bliver tvunget til dagligt at overtræde en lov for at gøre ting der må anses som rimelige, er det måske ikke så underligt når de mister respekten for loven."

Ole, du har tidligere med en vis succes leveret fornuftige indlæg her - kunne du ikke prøve det igen. Gem denne type indlæg til piratgruppen eller andre, der vil være glade for dem, og så stramme dig lidt an når du er her. Du kunne i det mindste undlade at beskrive ren fiktion som historiske fakta:

"Årsagen til denne lettere vanvittige lovændring: Umiddelbart før andenbehandlingen (sidste chance for at stille ændringsforslag) startede Koda og IFPI en kampagne i medierne, hvor det blev hævdet, at CDen ville dø, hvis det stadig var lovligt at kopiere digitalt. Det fik politikerne til at handle i panik på et tidspunkt, hvor der ikke var tid til at tænke konsekvenserne af et sådant totalforbud mod digital kopiering igennem."

Det er det rene vrøvl. Jeg fulgte dette forløb ganske tæt i 2001 - lovforslaget du taler om endte med at det blev tilladt at kopiere digitalt - uden den senere begrænsning af §12 om digi-kopiering til privat brug.

"Det er tilladt at tage enkelte kopier og forære dem til venner, hvis kopierne er analoge. Se ophavsretslovens §12."

Denne replik hører til i kategorien: "Ligegyldige og irrelevante udsagn, der intet har med sagen at gøre" - det har igennem de sidste mindst 10 år ikke været relevant at tale om analog kopiering.

Kan vi stoppe ligegyldighederne nu? Det har ingen interesse for nogen - uanset deres holdning til piratkopiering / ophavsret. Jeg må sgu indrømme, jeg taber interessen for at fortsætte dette forum, hvis ikke du kan gøre det bedre ...

KK