FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:21-02-2008 22:42:52
Afsender:Ole Husgaard
Email:osh@sparre.dk
Emne:Her er spørgmålene
Tekst:"Jeg tænker her på Webmasters indledning, og de tal som er fine, men hvordan er de blevet spurgt. Med det samme at et ord som pirat er med i spørgsmålet, så har man næsten allerede lagt svaret i munden på dem."

Du kan læse spørgsmålene her: http://www.computerworld.dk/art/44381

"Hvis de nu var blevet spurgt om det er iorden og gå ned og købe en cd, og tag "bare" en enkel kopi til en ven eller venninde, er jeg bange for at tallene blev de samme, men i negativ favør.:"Jeg har jo betalt for den, så har kunstneren fået sin del, de mærker det ikke på deres konto at jeg lige tager en ENKEL kopi, og giver væk"

Det var fuldt lovligt indtil lovændringen i 1995, som gjorde det ulovligt at kopiere digitalt uden tilladelse fra ophavsmanden; en lovændring der reelt gjorde det ulovligt at bruge en web-browser indtil infosoc blev implementeret i dansk lov syv år senere. Ja, enhver der læste en ophavsretsligt beskyttet side på internettet i denne periode krænkede ophavsretten.

Når folk på denne måde bliver tvunget til dagligt at overtræde en lov for at gøre ting der må anses som rimelige, er det måske ikke så underligt når de mister respekten for loven.

Årsagen til denne lettere vanvittige lovændring: Umiddelbart før andenbehandlingen (sidste chance for at stille ændringsforslag) startede Koda og IFPI en kampagne i medierne, hvor det blev hævdet, at CDen ville dø, hvis det stadig var lovligt at kopiere digitalt. Det fik politikerne til at handle i panik på et tidspunkt, hvor der ikke var tid til at tænke konsekvenserne af et sådant totalforbud mod digital kopiering igennem.

"Vågn dog op, der er INGEN undskyldninger der gælder for bare en enkelt kopi af en sang."

Det er tilladt at tage enkelte kopier og forære dem til venner, hvis kopierne er analoge. Se ophavsretslovens §12.