FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:18-02-2008 01:06:52
Afsender:Ole Husgaard
Email:osh@sparre.dk
Emne:Pas på IPRED2
Tekst:Jeg er enig i, at det er meget krudt at bruge på en lille gif. Men selv en lille gif kan bruges i en principiel drøftelse...

"[Ophavsmanden har krav på at blive navngivet i overensstemmelse med, hvad god skik kræver ...]"

Da du blev sagsøgt for at kopiere og offentligt fremføre en anmeldelse, gik dit forsvar på citatretten, som også nævner "god skik". Alligevel blev du dømt for kommerciel piratkopiering. Så hvis du tog fejl dengang, hvordan kan du så være sikker på, at du ikke tager fejl denne gang? Jeg tror du har ret denne gang, men når loven bruger så upræcist et sprog som "god skik", kan ingen være helt sikre.

Personligt finder jeg det lidt utiltalende, at du hævder at have ophavsret på gif-filen (se nederst på siden), men det er igen petitesser.

Det virkeligt farlige - og det som jeg gerne vil advare dig om - er, at der er ny lovgivning på vej: Hvis den gennemføres, kan den få dig idømt fængselsstraf, hvis du bruger et (formodet) ophavsretsligt beskyttet værk, hvor ophavsmanden ikke kan identificeres. Og det er jo netop det, som vi taler om i denne tråd.

Hvor ender vi, hvis man skal kunne idømmes fængselsstraf bare fordi man ikke kan huske navnet på ophavsmanden til en gif-fil på sin hjemmeside? Det er jo småting!