FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:07-02-2008 13:20:19
Afsender:Mette Nielsen
Email:See elsewhere
Emne:Computerspil != kunst?
Tekst:>Visse film hører endvidere undertiden i kategorien "kunst" - ligesom musik også kan gøre det. Men det kan man vel næppe kalde et computerspil ... ? Selv om du muligvis synes det er et spændende område.

Hvad er det der gør en film til kunst? Hvad gør musik til kunst? Hvad gør en bog til kunst?
Et computerspil kan godt have en god historie som brugeren kan gennemgå. Den kan indeholde noget musik der er helt specielt. Den kan visuelt være noget helt specielt. Hvilke komponenter skal der egentligt til før noget er kunst? Hvis en film kan være kunst, hvorfor skulle en mellemsekvens i et spil så ikke kunne være det? Hvis musik kan være kunst, hvorfor skulle musik der er i et spil så ikke kunne være kunst? Hvis en historie kan være kunst, hvorfor kan en historie i et spil så ikke være kunst? Er det fordi at du ikke kan se en sammensmeltning af mange ting blive til noget der er unikt og derfor ikke kan forstå at nogle vælger at det er kunst? Jeg kan som reglen ikke forstå at der er mange der mener at et eller andet stykke musik er kunst, mange gange lyder det som en eller anden der bliver udsat for tortur, men der er mennesker der mener at lige det er kunst.

Hvilke regler vælger du Klaus at der skal være før man kalder et eller andet i denne verden for kunst? hvis dine regler ikke er klare og tydelige, så har du med en størrelse at gøre der for dig gør et eller andet til kunst, men for andre er det komplet ligegyldigt spild af tid. Er det så i virkeligheden kunst eller er det dig der er en forvirret gammel mand?

Venlig Hilsen Mette, der undskylder at det har taget så lang at komme med en kommentar til dit indlæg.