FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:05-12-2007 03:28:24
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Om at sove & at være moderne ...
Tekst:
"musikbranchen har sovet i timen"

Det har været uhyre moderne at sige sådan i 5-6 år, men det er ikke korrekt - og så er alt jo som det plejer. Intet, der er moderne at sige, har nogensinde vist sig at være korrekt, når det kom til stykket - og det kommer jo som regel til stykket et kvartes tid senere ... ;-)

Man kan vel snarere sige, at vi har været for naive - i 1999 havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at folk ville kopiere vores CD'er til hinanden. Det kom som en chok for mig, første gang jeg af en fan blev præsenteret for en hjemmebrædt DmD-CD i efteråret 2000 ...

Det var på dét tidspunkt, at hardware-branchen lige var begyndt at levere CD-brændere i de nye computere - så vi kunne jo godt se, hvad vej vinden blæste.

Og da Napster samtidig blev mere udbredt & endda omtalt i flere aviser i oktober 2000 ... ja, så måtte vi jo træffe en beslutning. Og det gjorde vi så. Læs her:

http://dmd.dk/historie/historie2.htm

Vi lavede os med det samme om til at være et live-band - og det viste sig at være en god ide. Prisen på vores koncertbilletter er steget med raketfart siden år 2000 ...

Men at vi sov i timen ... nej. Bare det var så vel. Vi var lysvågne døgnet rundt i sammenlagt et år af angst for at være færdige. Men vi kunne ikke (som ingen andre kunne) forudse, hvordan publikum ville reagere på pludselig at KUNNE kopiere. Det kunne jo godt tænkes, at de ville reagere roligt & respektere kunstnerne - og det kunne også godt tænkes, at politikerne & embedsværket ville hjælpe os. Det ville de ikke, kan jeg sige dig ... og det var også godt det samme.

""Din" branche har været 5 år for længe om at erkende, at mediet ikke er fysisk, men digitalt .mp3!"

Det er muligt, du synes det, men det er forkert. Mediet er stadig CD - idet ca. 94% af alt salg stadig er på CD (og DVD). Mange folk med "moderne" meninger har dømt CD'en ude i de sidste 10 år - de har ikke haft ret endnu (som du ved: moderne meninger) - og jeg tror ikke de vil få ret de næste 10 år, hvis ikke mere.

Vi sælger ligesom alle andre vores musik både i fysisk og ikke-fysisk stand (mp3), og det går sådan set udmærket - det eneste kedelige er, at vi stadig slet ikke har fået genoprettet salget, som det var i den periode (før år 2000) hvor fildeling (og til en vis grad CD-kopiering) ikke var muligt for andre end et fåtal af nørder.

Det har vi ikke, fordi der stadig er alt for mange der fildeler.

Der er ikke nogen teknisk grund til at det er sådan - det foregår heller ikke fordi musikken ikke er tilgængelig, for det er den - overalt. De folk der fildeler, de gør det fordi det er gratis - og fordi de kan gøre det.

Det er der vist ingen tvivl om mere ...

Vedr. fulderikker ved koncerter: Hmm - det undrer mig godt nok, men jeg ser jo ikke alt. Jeg ser dog en del af vores publikum i DmD-shop efter koncerterne. De er da så søde og høflige, og stiller sig i kø & alt muligt ...

Nå - du må jo vide det. Jeg ved ikke rigtig hvad vi skal gøre ved det. Skal vi spille noget mere "ædrueligt" musik? ;-) Det eneste vil kan gøre er vel at bede folk vise respkt overfor hinanden.

Det er jo lidt det samme jeg beder folk om i dette "altmodische" forum ;-)

Vi ses forhåbentlig snart til koncert alligevel ... J

Højt humør Klaus K.