FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:28-11-2007 12:15:16
Afsender:ebbe
Email:ebbe$amara.dk
Emne:så lang tid så ringe forståelse
Tekst:Jovist er I selv ude om det:-)
I er i hvert fald de eneste der kan gøre noget ved det udenfor et totalitært samfund.
Det I kalder pirateri er en uundgåelig forlængelse af digitaliseringen, altså den simple ting at alt hvad der er digitaliseret kan anvendes af andre. Og hvis det er søgt låst på et eller andet niveau (ex. med drm) så kræver det kun en 'heldig' pilfinger førend låsen er fjernet, så der er adgang for alle der vil.

Det jeg siger om ophavsretten er, at det er vigtigt at den findes, men at hverken lovgivning eller teknik kan give jer værktøjer, som kan anvendes til at forsvare rettighederne med, så længe I ikke tilpasser jeres salgskanaler til virkeligheden. Pirateriet kommer ikke af ingenting, I har skabt et perfekt miljø......

Resten af din pointe - at alt hvad der kan sendes på nettet (digitaliseres) automatisk tilhører hele verden - det holder ikke, Ebbe.

Det er jo ikke det jeg siger, Klaus.

Jeg siger at alt hvad der er digitaliseret, vil spredes, eventuelt over nettet. Uanset lovgivning.

Det ville være enkelt og ligetil at indrette forretningsmodellerne så de udnytter den virkelighed. Og det på en måde, der giver kunstnerne større indtægter end nogensinde før.
Når valget i stedet går på at tilpasse virkeligheden til den valgte forretningsmodel, så bliver det tungt.

Men hvis du endelig vælger at bruge kræfterne på at slå musikken ihjel med et nyt DDR (altså et system der vælger at tilpasse virkeligheden frem for at tilpasse sig virkeligheden), så må det vel være din mission her i livet. Og fred være med det.

om lidt bli'r her stille

NB i modsætning til en krone, der jo også kan være lidt digital engang i mellem, så kan der ikke gøres noget som hindrer at en melodi i at spredes. For en krone kan ikke være to steder på en gang.