FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:21-11-2007 16:49:23
Afsender:ebbe
Email:ebbe$amara.dk
Emne:tildels
Tekst:Jeg kan ikke undgå at lave eller bruge det, du kalder piratkopier, i et eller andet omfang.

Jeg arbejder professionelt med it og internet, og i den forbindelse lader det sig ikke gøre at komme i konflikt med ophavsretloven ind i mellem. Men jeg gør hvad jeg kan for at kunstnerne ikke lider under at jeg bruger it som det nu kan bruges.

Ophavsretloven sætter nogle begrænsninger for udbredelsen af beskyttede værker. Men allerede ved at udsende samme værker på cd er det - i lyset af vore dages teknik - stort set umuligt at undgå at værkerne gemmes på andre medier. Et emne musikbranchen har søgt at gøre til en gordisk knude siden de begyndte at benytte digitale medier (en af de første kampe stod omkring dat-båndoptageren). Vi har jo alle lov til at gøre hvad der passer os indenfor privatsfæren. Bare vi ikke spreder det.

Her senest har sony-ericsson søgt patent på en teknologi der får mobiltelefoner til (på rfid-frekvenser) at kunne udveksle -fx- digitaliserede værker blot de ligger i samme taske.

...hvis jeg havde brug for musik der ikke kan skaffes i rigtig kvalitet og format via betalingaskanalerne ville jeg nok bryde loven bevidst. Indtil den tid må du nøjes med at klandre mig for de mere eller mindre ubevidste (fx at jeg kan finde på at koble mig op til min hjemmepc eller webserver og spille dmd fra den når jeg er på job - jeg har lovet Klaus ikke at benytte ezmo til det)