FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:07-11-2007 00:23:45
Afsender:ebbe
Email:ebbe@amara.dk
Emne:hidr
Tekst:Hæhæ - det skriver du kun fordi du ikke ved bedre, Ebbe. Der er masser stedet på nettet at købe lovlig musik - og der er stadig flere og flere der gør det. Et af stederne er iTunes:

Så kan vi jo diskutere, hvem det er der ikke ved bedre. Og hvad sammenlignelige ting er. Det du forsøger at prakke mig på (download-salg via apple), er ved at tage livet ud af musikken. Men det mærker man jo stort set ikke noget til når man hører hjemme i den top-40, der stort set ikke har mærket musikbranchens krise.

Men bare rolig. Hvis branchen ikke sadler om, så vil selv topbands som jeres komme til at mærke effekten af manglende 'rettidig omhu'. Musiksalg er en uddøende ting (stigningen download-salget har stort set aldrig kunnet hamle op med nedgangen i fastmedie-salget) og på sigt vil ikke engang topbands kunne fastholde indtægtsgrundlaget ad den vej.

Som det er lige nu, så er det da fint for jer. Men dem I rider på er hele mellemlaget af musik, det salg der stort set er forsvundet. Den generation af musikere vi kan blive til at mangle.

Online-salg findes ikke. Du kan ikke købe en enkelt afspilning af et værk. Musikabonnementerne er belagt med besværligheder (kvalitetsbegrænsninger, kopisikringer, adfærdsbegrænsninger i øvrigt), udelukkende med det formål at 'beskytte' andre grene af branchens forretning mod reel konkurrence. Så selvfølgelig vil kunderne ikke vælge den type. Specielt når det nu ikke bliver markedsført.

Emusic er download-salg i bunter, det værste fra begge verdener.
Napster er ikke til rådighed herhjemme, så jeg kan ikke vurdere den, og det samme gælder for music station/rhapsody (realplayer). Men begge virker lidt umiddelbart temmelig adfærdsbegrænsende.
Så alt i alt ikke så mærkeligt at du ikke mærker det store til at være til stede på de tjenester.