FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:05-11-2007 11:53:23
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Ungdom og rigdom ...
Tekst:
Nu er det måske lige i overkanten at kalde Enhedslistens kandidater for "toppolitikere" ... men det lyder jo fint :-)

Johanne Schmidt-Nielsens holdninger er jo som man kan forvente holdningerne fra Enhedslisten: De mener jo dybest set bare, at andre mennesker skal betale for deres personlige forbrug.

De vil ikke selv betale for eget musikforbrug - det skal "de andre" - her: skatteyderne. Det er en ungdommelig holdning, som ligger i fin forlængelse af den holdning, man har som barn - hvor det er forældrene der betaler ens private forbrug.

Så snart man flytter hjemmefra skifter man forældrenes status i sit liv ud, og sætter staten ind i stedet - det øvrige samfund. Og så er det staten - dvs. alle andre, der bliver gjort ansvarlige for at hovedpersonen har det godt.

Dette er en normal udvikling i teenageres & unges holdninger - jeg selv havde en tilsvarende holdning, da jeg var på hendes alder (eller måske lidt yngre) - men man kan trøste sig med, at stort set alle mennesker slipper disse holdninger, når de opnår en alder, hvor de selv kan tage ansvaret for deres egne liv og handlinger.

Det besynderlige er kun, at der er folk i Enhedslisten på min alder (dvs. over 50) som stadig ikke har rokket sig en millimeter holdningsmæssigt siden deres ungdom - de mener symbolsk set stadigvæk, at det skal være gratis at stjæle slik i den lokale slikbutik.

Det er pudsigt, og jeg nyder sådan set at observere det i medierne og andre steder - det hører med til livets rigdom, at der er nogen mennesker, der aldrig udvikler sig.

Og måske er det derfor de ældre medlemmer af Enhedslisten engang imellem godt kan se ud som om de lige er blevet grebet i at tage af kassen, når de optræder i medierne ... ?

KK