FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:15-10-2007 13:02:24
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:For at bringe sagen så langt væk
Tekst:
Ole, tak for dit indlæg - som imidlertid bringer sagen så langt væk fra emnet som overhovedet muligt ;-) ... som gør en kort historie virkelig lang.

Du har ingen muligheder for gennem medierne at hente tal til at fastslå, hvor mange albums en kunstner har solgt, og om salget har været en succes eller en skuffelse. De tal du slynger rundt med er formentlig tal hentet fra bandets eget markedsføringsmateriale (deres egne pressemeddelelser) - og handler om salg fra selskab til butik. Ikke nødvendigvis salg fra butik til publikum.

Der er ca. lige så meget sandhed i dem som er politiker-tale fra Folketinget. Det eneste, der indikerer noget rimelig sikkert om salget af et album er guld- og platinplader, for disse er certificerede af en neutral instans.

Succes og skuffelse forholder sig begge til de forventninger, der er stukket ud. På det ene tidspunkt i en kunstners karriere kan 30.000 solgte eksemplarer være fantastisk - på et andet tidspunkt vil 100.000 være en kæmpe skuffelse. Vi har selv prøve dette princip i vores karriere.

Sådan er verden, og det var det jeg forsøgte at forklare i mit indlæg. Når en kunstner vælger at forære sin musik væk er der noget, der tyder på, at ikke tror på at han vil kunne få penge for musikken fra publikum. At Radiohead så måske får det alligevel er jo fantastisk for dem :-)

Jeg beder dig læse mit indlæg fra før igen, idet det i al beskedenhed sagt rummer en del visdom, jeg selv har tilegnet mig gennem mange. Det er ikke noget jeg selv har fundet på - det er naturens love, og du vil givetvis kunne få stor nytte af at tilegne dig dem. Sæt evt. et andet kunstner navn ind end "Radiohead", sådan at dit forhold til dem ikke spærrer for det indhold du kan hente ud af indlægget ...

Jeg diskuterer ikke for eller imod et eller andet i denne tråd. Jeg smider blot noget viden, jeg har, ind i tråden.

Til sidst - du skriver: "og vel at mærke et overskud, som går ubeskåret til kunstnerne."

Nej Ole - det har jeg aldrig hørt om. De har med 110% sikkerhed en masse partnere, managers, investorer, distributører og andre, der skal have deres cut. Sådan er livet - folk flokkes om dem, der har mulighed for at lave penge i håb om at få en andel. Sådan er det her i verden, og det vil ikke blive ændret, før jorden ligger øde & vi alle er døde ;-)

Klaus K