FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:14-10-2007 21:24:24
Afsender:Ole Husgaard
Email:osh@sparre.dk
Emne:Har Radiohead ramt bunden?
Tekst:"Det gode ved at ramme bunden er imidlertid at man ikke har flere forventninger - dvs. der skal ganske små gode ting til, før man føler man kan komme fremad igen.

Jeg vil antage, at her står Radiohead nu."

Lad os lige se på deres tre forrige albums for at se om din antagelse holder stik:

Deres forrige album "Hail to the Thief" solgte i den første uge 300.000 eksemplarer og røg dermed ind på trediepladsen på Billboards hitliste. Dette på trods af, at albummet kunne findes på fildelingsnetværkene over en måned før det kunne købes i forretningerne.

Før det var det "Amnesiac" der solgte 231.000 eksemplarer i den første uge, og røg ind på Billboards andenplads.

Og før det var det "Kid A", som med 207.000 solgte eksemplarer i den første uge kom direkte ind på Billboards førsteplads.

http://www.billboard.com/bbcom/news/article_display.jsp?vnu_content_id=1916718

På deres hjemmemarked (UK) gik det endnu bedre: Her toppede alle tre albums de engelske hitlister.

Det lyder bestemt ikke som et band der har ramt bunden.

Og de få oplysninger der indtil nu er kommet frem om salget af deres seneste album "In Rainbows", hvor folk selv kan bestemme prisen, ser også positive ud:

Gigwise rapporterer at de - indtil nu - har solgt 1.2 millioner eksemplarer: http://www.gigwise.com/news/37670/exclusive-radiohead-sell-12million-copies-of-in-rainbows

Og det engelske musiktidsskrift Record of the Day har lavet en internetbaseret undersøgelse af 3000 personer, som har købt albummet som download til en pris de selv bestemte. De når frem til, at der gennemsnitligt er betalt £4 for det, og at over 10% af køberne også har bestilt det "box set" til £40, som inkluderer albummet på vinyl, en CD med ekstra tracks og ekstra ark-work: http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/article2633798.ece

Hvis vi ellers kan stole på disse oplysninger, kan vi lige lave et hurtigt regnestykke: 1,2 millioner gange £4 er £4,8 millioner. 120.000 gange £40 er også £4,8 millioner. Altså en indtægt på £9,6 millioner indtil nu. Hvis vi - lidt højt - antager at udgifterne til produktion af albummet, servere til downloads og produktion af 120.000 eksemplarer af deres "box set" er £300.000, har de altså allerede nu et overskud på £4,5 millioner på deres seneste album. Det er et overskud på 48 millioner danske kroner efter mindre end en uge - og vel at mærke et overskud, som går ubeskåret til kunstnerne.