FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:05-10-2007 10:16:51
Afsender:ebbe
Email:ebbe$amara.dk
Emne:ophavsret?
Tekst:Det er jeres materiale og det er jer der har valgt (eller måske nærmere undladt at fravælge) at musik skal sælges som eksemplarer på nettet. Uanset at virkeligheden allerede længe inden havde sendt sine fede advarsler (napster, hjemmebrænding, mp3 etc.).

Hvis I havde valgt anderledes dengang, og ikke købt den første den værste idé (DRM), så kunne Apple i dag levere musik til (best guess) 10 gange så mange betalende kunder (og give jer mindst 10 gange så høje indtægter). Nu står I overfor en smertefuld proces; enten vælger I at fortsætte eksemplarsalg og dermed stadig stigende problemer med at fastholde både ophavsret og økonomi. Eller vælger i at skifte spor, det vil kræve en voldsom omstilling hos jeres nuværende samarbejdspartnere; andre spillere på markedet vil givet være bedre til at levere indhold på andre måder.

NB! du spørger indimellem til forskellen på (propietær) software og musik omkring ophavsret, kopiering etc.
Der er nogle væsentlige forskelle:
1 (Det meste) software har en begrænset levetid, på et tidspunkt holder udgiveren op med at understøtte. Musik lever for evigt, og dermed gælder et eksemplar-køb principielt i al evighed.
2 Software har i modsætning til musik en licens der er adskilt fra mediet. Musik har du ret til at bruge hvis du har erhvervet den legalt. Efter anskaffelse er det ikke muligt at se udefra, om musik er legal eller illegal (man kan jo altid påstå at det nummer har man skam købt "et andet sted").