FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:16-09-2007 21:39:35
Afsender:Klaus K
Email:kk@dansermeddrenge.dk
Emne:Forståelse af ophavsret
Tekst:
Det er ikke et spørgsmål, om at du har en anden holdning end min. Det er et spørgsmål om at du ikke vil acceptere den grundlæggende præmis for ophavsret. Du vil ikke acceptere at nogen varer sælges anderledes end andre.

Nogen varer betaler man pr. solgt enhed, som du kan gøre med hvad du vil. Andre varer betaler du for dit forbrug - du kan fx. ikke bare køre 17 ture i rutsjebanen eller bussen, hvis du kun har betalt for én tur ... sådan er det og det må du vænne dig til.

Andrer varer igen er underlagt ophavsret - ja, når du har købt en designerstol, kan du sidde i den som du vil, men du må fx. ikke kopiere den, sælge den selv og tage pengene. For der er ophavsret på.

Det samme med musik - du kan bruge dit eksemplar som du vil til privat brug, også for dine venner - men du må ikke afspille det ved offentlige arrangementer (eller i radioer) uden at betale ophavsmændende for offentlig brug.

Sådan er det bare over hele verden, og det må du altså prøve at vænne dig til.

For uden ophavsretten blev der ikke lavet hverken musik eller designer-møbler - det vil blive en fattigere & kedeligere verden ...

KK