FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:15-09-2007 02:48:26
Afsender:Klaus K
Email:kk@dansermeddrenge.dk
Emne:Hænger nøje sammen med kopieringen ...
Tekst:
Ebbe - du har ret. Koncertbilletter er steget mere end prisindexet - i modsætning til et album, som stadig koster det samme som for 10 år siden. Der er 2 grunde til dette:

1. Specielt for DmD's vedkommende: Efterspørgslen efter DmD er blevet større. Dette betyder, at prisen lægger sig op i nærheden af de (større) bands og solister's priser - nemlig dem der har efterspørgsel i samme størrelsesorden.

Dette er normalt: Større efterspørgsel & samme udbud (DmD som mærkevare) = Højere pris.

2. Generelt - (og måske mere interessant i relation til vores diskussion): Eftersom alle musikere har kunnet mærke faldende indtægter på deres indspillede musik siden år 2000 (du ved hvorfor) har de for at overleve været nødt til at hente kompensation andre steder - huslejen skal jo stadig betales og hvad har været mere naturligt end at sætte prisen op på (de ikke-så-nemt-kopiérbare) koncertbilletter.

Dette har givet et løft på billetpriserne på omkring 25-30% i perioden, vil jeg tro - og pudsigt nok har stigningen ikke fået publikum til at holde sig væk fra koncerterne - tværtimod. Publikum køber koncertbilletter som aldrig før - dog har der været et lille "knæk i kurven" her i eftersommeren 2007 for nogen ...

Man kan sige, at publikum (med kombinationen af en vis tilbageholdenhed med betalingen for indspillet musik - koblet med villigheden til at betale en højere pris for koncerterne) har bedt musikerne om at spille flere koncerter i stedet for at lave ny musik - eller måske endda: Publikum har bedt musikerne om at komme tættere på sig ...

Og som du ved: Publikum får altid det de beder om. Sådan er vort herlige samfund indrettet :-)

Højt humør Klaus K

PS: Glæder mig til at se dig i Vega - skal man også betale garderobe, hvis man møder op nøgen? ;-)