FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:09-09-2007 15:21:36
Afsender:ebbe
Email:½$amara.dj½
Emne:usmageligt og meget andet der begynder med u-
Tekst:Det mest kendte eksempel på 'kopibeskyttelse' af musik på cd er sonys skandale, hvor de for at beskytte musikken på cd'en lagde et såkaldt rootkit (et program der fungerer på computeren uden at windows kan kontrollere det) uden at informere brugeren på nogen måder. Ovenikøbet var rootkittet hullet, så det gav eventuelle hackere mulighed for at overtage en inficeret maskine og bruge den til illegitime formål.

Der findes mig bekendt ingen måde at skelne, om filer kommer direkte fra en cd eller om de har været ude på nettet at vende. Man kan i hvert fald ikke skelne ved blot at sammenligne filerne.
Den spærring du omtaler findes ikke og kan ikke eksistere, dog er DRM-inficeret musik (kun wma eller apple) i stand til at lave noget der ligner.

Det kan lade sig gøre at sætte en spærring på nogle typer af afspillere, således at de kun kan afspille musik med den rette kryptering (krypteringen sker så vha. software på den pc der gemmer musikken på mp3-spilleren). Jeg ved ikke hvordan det eksakt foregår, men Mette Nielsen har for nylig beskrevet lidt omkring metoden i et indlæg omkring hendes datters afspiller og brugen af den.

-jeg må konkludere at den lange liste med u-ord i praksis slutter med umuligt.