FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:09-09-2007 10:37:29
Afsender:Kim Bering
Email:berings@drivehq.com
Emne:Andre kunstere bruger det
Tekst:I alt den diskution vedr. kopiering, har jeg længe ville komme med dette indlæg.
Jeg bestilte engang en cd fra et anderkendt websted, der var lidt leveringstid, men endelig dukkede den op, det første jeg gjorde var at ligge den ind på computeren, gør jeg altid med en ny cd, for så høre jeg musikken derfra, og slidder ikke på cdén. (kun til eget brug)
Men da jeg så skulle høre den længe ventede cd, var det slet ikke det musik jeg havde bestilt der var på cdén, cover og alt passede på det jeg havde bestilt, blot ikke musikken. Jeg ringede selvfølgelig til firmaet, og nu kommer jeg til det som mit indlæg drejer sig om, for da jeg fortalte at jeg havde lagt den ind på computeren, fortalte hun at mange band var begyndt at beskytte deres musik ved at hvis folk på nogen måde kopier deres cdér, så får de alt muligt andet end den musik de vil have. Men i dette tilfælde var det en forkert indspilling pladeselskabet havde fået lagt ind :-). Men det var da et godt initiativ, til at sikkere sine retighedder som kunster og sin copyright.
For et stykke tid siden havde jeg en lille onlineshop, hvor jeg blandt andet solgte mp3 og mp4 afspiller, og jeg oplevede at kunder kontaktede mig fordi at de ikke kunne spille de numre som de havde lagt ind, og det galdte både wma og mp3 filer, det viste sig at samtlige havde lagt musik ind som de havde kopieret fra nettet, og dem som havde produceret de numre havde lagt en spærre i de numre, så hvis man kopieret fra nettet, så kunne afspillerne ikke spille dem. Men så snart de tog fra deres egen pladesamling, og konverteret musikken til mp3, var der ingen problemmer med afspilleren.
Jeg er fuldt ud klar over at det koster ekstra.
Er det uladesigørlig Klaus?