FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:ebbe
Email:ebbe@amara.dk
Emne:Rygere og pirater
Tekst:Ja, hvor er egentlig sammenhængen, hvad var det jeg ville sige.

Både rygere og pirater bliver bandet hen hvor peberet gror, mest af de hellige der (siger de) ikke ryger hhv piraterer.

Og begge parter har en adfærd, det kun vanskeligt lader sig ændre. Og begge dele er stærkt vanedannende. Også selv om der er forskelle. Hvor rygningen er en forholdsvis ny tildragelse (introduceret i europa for 500 år siden), så bygger pirateriet videre på en af menneskets grundlæggende styrker, samler-genet, også selv om digitaliseret musik først er kommet til i løbet af de seneste 25 år - og kopieringsteknikken er endnu nyere.

Rygningen kunne man forestille sig næsten afskaffet gennem forbud og kontrol, der ville nok være et vidst illegalt marked tilbage (tobaksdyrkning i hobbydrivhuse, smuglerier og så videre), men samme metode lader sig ikke anvende på pirateriet. Hver gang nogen udsender en musik-cd, så er materialet klar til at spredes verden rundt; det eneste middel der kan holde musikken på cd-en er dårlig musik-kvalitet. For alle og enhver har adgang til teknik, der - stort set uden menneskelig indblanding - kan gøre musikken tilgængelig for mindst dobbelt så mange.
Og det samme gælder, hvis musikken stammer fra downloads, uanset om det er legale eller illegale, harddiske er 'ligeglade'.

Jo, både rygere og pirater er ildesete. Og - set udefra - med nogenlunde samme ret.

Det er ofte at du har mere tilfælles med fjender end frænder :-)Dit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum