FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:ebbe
Email:mig
Emne:Skæbnetime
Tekst:Det er spændende, det som foregår i Sverige i disse dage.

Endelig, mere end 2 år efter politiets ransagning og beslaglæggelse af servere, er den svenske anklagemyndighed parat med en retssag mod de 4 centrale personer bag thepiratebay dot org.

Og resultatet vil, tror jeg, blive afgørende for den kurs, som musikbranchen vælger de næste år. For hvis IFPI og co får deres synspunkter tilgodeset i retten, så vil der ikke indenfor en overskuelig fremtid blive søsat forretningsmodeller, der for alvor vil kunne skaffe musiklivet indtægterne tilbage.

I stedet vil branchen formentlig satse på mere af samme skuffe, uanset at sandsynligvis ikke vil påvirke den utilsigtede spredning nævneværdigt.

Bliver resultatet til gengæld, at branchens synspunkter, omkring ansvaret for almindelige menneskers almindelige handlinger på almindelige computere, bliver underkendt og IFPI bliver henvist til at sagsøge brugerne enkeltvis.
Så er det mit lønlige håb, at branchen besinder mig og begynder at kigge efter løsninger indenfor områder, den har reel indflydelse på.

Tag ikke fejl. Hvis der fandtes en effektiv metode til at lave 'business as usual' - altså fortsætte med forretningsmodeller baseret på eksemplar-fremstilling og -salg, så ville jeg foretrække en sådan løsning. Men en sådan model forudsætter kontrolmuligheder, der ikke kan eksistere sammen med digitaliserede værker. Med eller uden internet.

ebbe



Dit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:




Oversigt alle rum