FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:ebbe
Email:e@dl.5
Emne:Det gode?
Tekst:Jeg er helt enig i dit første afsnit. Og jeg bilder mig heller ikke ind, at piratkopiering kan udryddes - som du lader til at tro ... hvis vi blot legaliserer det.

Hvis det så bare nogenlunde dækkede det jeg i tidens løb har sagt.

Jeg har på intet tidspunkt talt for at legalisere piratkopiering. Men jeg har talt for at I bør søsætte forretningsinitiativer, der kan konkurrere med fildeling som distributionskanal. Måske er de eneste der kan hjælpe jer videre på en måde der gavner jer folk som Janus Friis (Kazaa og Skype) og Peter Sunde (fra gruppen bag TPB). For den der digitalisering er tilsyneladende gået hen over hovedet på jer.

Den måde I sælger musik på i dag (ubegrænset levetid, begrænset spredningsret, licens og værk i et) kan ikke undgå at give problemer. Tilfældet har så bare gjort at det er fildeling, der er blevet mediet for disse problemer. Det kunne lige så nemt have været hjemmebrænding eller mobiltelefoner.

Vi to er vel efterhånden enige om, at mængden af piratkopiering er omvendt proportional med salget.

Det korte svar er nej.
>20% piratkopierer i væsentligt omfang, det alene kan ikke være nok til at mere end halvdelen af jeres salg forsvinder.

Og hvis der var omvendt proportionalitet mellem jeres salg og mængden af piratkopierede værker, så ..... ville I slet ikke have noget salg.

Brug jeres kræfter på at vedligeholde og udvide kredsen af betalende kunder. Giv dem det samme som de kan tage selv. Og gør det bedre. Så kommer der penge i kassen igen.

Eller brug tiden på at jage pirater...... så sker der med garanti ikke en s..., heller ikke med jeres indtjening.

et eller andet sted er vi nok temmelig enige om at løsningen ligger hos kunderne. Mit argument er bare at I (branchen, kunstnerne, salgskanalerne) ikke har det produkt, der kan få kunderne tilbage. Ikke mindst da mange (de fleste?!) af kunderne er forsvundet af helt andre årsager end piratkopiering.Dare: Kunne du ikke sætte en afstemning op: Hvis du var sikker på at 50% af pengene gik til kunstnerne, hvor meget ville du så give pr. måned for ret til at bruge musik fra en tjeneste svarende til emule eller limewire?

0
50
100
150
mere
ville ikke bruge
ved ikkeDit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum