FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Ja - dem kan vi li ...
Tekst:
"Download salg er reelt problem."

Jeg har svært ved at se det problem. Her tjener vi meget mere procentvis end på CD'erne. Og salget stiger hele tiden.

"Folk køber ikke så meget som hvis de handlede CD."

De handler begge dele. Det er ikke et "hvis" ... i hvert fald så længe det gælder musik nyheder. Folk køber downloads om aftenen, når CD-butikkerne er lukkede - eller hvis de ikke kan vente. Impuls salg er en stor ting for downloads ...

"Folk har ikke et produkt fra jer der kan lægge bare nogenlunde beslag på deres bredbånd, så der er fin luft til alt muligt andet, både i tid og mængde."

Mon ikke de kan finde på noget andet ... helt selv? Hvorfor SKAL vi lægge beslag på hele deres båndbredde? Hvorfor skal vi bruge energi på ingen verdens nytte ...

"Hvis I skal pirateriet til livs - så kræver det at I finder på noget, der optager folks bredbånd (bedre lydkvalitet, kun sælge streaming oma). Helst mod behørig betaling selvfølgelig."

Well - publikum har vist, at de ikke ønsker abonnements ordninger, så det kan du glemme. Den sidste abonnements-spiller der er væltet er Yahoo Music:

Yahoo Music falder for Apple's sværd

Vedr. lydkvalitet: Jeg har svært ved at se ideen i, at vi skal gøre lydkvaliteten bedre end det er muligt at registrere med det menneskelige øre. Jeg har læst tonsvis af argumenter fra netfolket om dette - ingen af dem er troværdige, fordi:

Intet menneske kan høre forskel på fx. høje MP3-opløsninger som MP3 320 og wav 44.100 (CD-formatet) - jeg kan selv kun høre forskel i ganske særlige tilfælde, hvor jeg kender musikken ud og ind, og der er nogen særlige højfrekvente forhold der er tilstede i musikken.

Jeg vil antage, at jeg vil gætte forkert 50% af gangene i en blindfold test på vores egen musik - og jeg hører de mindste detaljer rigtig godt i forhold til mange andre.

Men lad os nu antage, at vi - (ondt, synes jeg) - går ind på den præmis, og erkender at folk VIL snydes: - De vil have en højere kvalitet, fordi det står på coveret, at det er højere kvalitet. Men ingen kan høre forskel. (Nørderne vil selvfølgelig bilde sig ind, at de kan høre forskel, og de vil blære sig med deres høje kvalitet overfor deres nørd-venner - men en blind-test vil til enhver tid afsløre dem ...)

- så vil vi (branchen) gå ind på denne præmis, og give dem den højere kvalitet ... hvis vi får en ide om, at det kan give et højere salg. Eller med andre ord: Hvis der er nok, der vil have det, så får de det. Sådan er kapitalismen. Det er faktisk et glimrende system, sålænge ejendomsretten (i vores tilfælde ophavsretten) respekteres.

Problemet er imidlertid, at mange af de mennesker der efterspørger den højere lydkvalitet, er identisk med den gruppe som ikke har vist sig villige til at betale for musik overhovedet ... så hvorfor skulle branchen gøre det nu? Der er jo netop intet der lige nu tyder på, at det vil kunne svare sig at gå højere op i kvalitet ...

KKDit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum